Hoe de Little Travellers zijn ontstaan

In 2002 werden de eerste ontwerpen gemaakt van de Little Travellers. Daarna begonnen de handwerksters meer te maken en te verkopen in hun land en in Canada. Stephen Lewis van de Stephen Lewis foundation heeft dit project gepromoot. Al gauw verspreiden de orders zich en werden ze verkocht over de hele wereld.

Kijk op http://www.littletraveller.org.za Dan zie je waar ze verkocht worden in de wereld. Er staat een vlag bij Nederland dat zijn wij: Zulu Aid. We verkopen zo’n 500 Little Travellers elk jaar. Hierdoor kunnen veel vrouwen hun familie eten en drinken geven.

Kleine poppetjes grote impact op het leven van de handwerksters

Deze Little Travellers zijn een symbool van hoop omdat ze het mogelijk maken om eten op tafel te krijgen voor hun familie en aangesloten kunnen worden op stromend water en gebruik te maken van elektriciteit.

Elke Traveller heeft een verhaal te vertellen

De vrouwen die deze Little Travellers maken, houden ervan deze symbolen van hoop te maken. Elke handwerkster geeft elke Traveller haar eigen karakter. Elke Litle Traveller is uniek.

Er zijn nu 350 handwerkers die leven met HIV/Aids. De handwerksters dragen hun Traveller als symbool van trots, hoop, en wat mogelijk is in de toekomst. De meeste handwerksters zijn de enige kostwinner in de familie.

Er zijn gogo’s (oma’s) met kleinkind, bloemenvrouwen, engelen, rasta’s, medicijnvrouwen,
zuluvrouwen met kraag, ballerina’s, bruidsparen, bijtjes.

Ook is het mogelijk om een ontwerp naar eigen wens te laten maken, bijvoorbeeld voor je voetbalclub of je sportclub of je bedrijf. Heb je een idee of ben je geïnteresseerd stuur dan een mail naar info@zuluaid.nl

Hier kun je een filmpje zien van het verhaal van de Travellers:

Willem Alexander en Maxima

In het kroningsjaar 2013, waar Willem Alexander koning werd van ons land, zijn er door de handwerksters van Woza Moya 1500 Willem Alexander en Maxima’s gemaakt en verkocht in Nederland. Zelfs op de Nederlandse ambassade in Pretoria werden ze verkocht. Ook nu wordt er nog steeds glimlachend gekeken naar het prachtige Little Traveller kroningspaar Willem Alexander en Maxima en worden ze nog steeds verkocht.

  • Hoe meer Travellers er verkocht worden hoe met families gevoed worden. zodat 350 handwerkers eten en drinken op tafel hebben.
  • Travellers zijn een symbool van hoop. Als je 1 draagt, help je de strijd tegen HIV/aids en armoede.
  • Travellers worden over de hele wereld verkocht.
  • Je kan een foto sturen naar info@zuluaid.nl waar je Traveller is geweest in de wereld