1 december – Wereld Aids dag

Ook dit jaar weer wordt er overal Wereld Aids dag gevierd.

Of eigenlijk valt er niets te vieren. Er is dus gewoon Wereld Aids dag om de aandacht voor de ziekte vast te houden en de miljoenen mensen te gedenken die overleden zijn, ziek zijn of indirect getroffen worden door Aids.

Ook al is de ziekte een niet direct dodelijke ziekte meer (er zijn immers HIV remmers) toch is het nog steeds een levensgevaarlijke, zeer belemmerende chronische ziekte met veel vervelende bijwerkingen en heeft door uitsluiting en stigmatisering ook veel sociale gevolgen.

Samen weten wij van de ziekte en de strijd tegen het stigma door onze intensieve contacten met Hillcrest Aids Centre in Zuid Afrika.

Hillcrest Aids Centre dat in een vallei werkt waar het HIV percentage rond de 35% schommelt gaat door met haar strijd tegen het virus door testen van mensen en preventiewerk op scholen.

Mensen die positief getest zijnĀ  worden begeleid om de klap te verwerken en daarna gestimuleerd om deel te nemen aan het economisch programma Woza Moya dat vrouwen in staat stelt om mooie export-waardige sieraden te maken en zo het zo cruciale inkomen te verdienen.

Op 9 december a.s. opent Woza Moya in Hillcrest een mooie nieuwe winkel dat de verkopen een stimulans zal geven zodat nog meer vrouwen inkomen kunnen verdienen. Het werk in de Respite Unit, hospice en reactivering unit en HIV en Aids kliniek, gaat ook vol liefde en goede zorg door.

In Nederland gaat Stichting Zulu Aid door met haar promotie en fondswervingswerk naast de verkoop van mooie sieraden op markten, evenementen en via onze mooie nieuwe website www.zuluaid.nl. Een bezoekje daaraan wordt warm aanbevolen!

We worden gesteund door particulieren, scholen, kerken, organisaties en dit jaar ook door Kerk in Actie en Stichting Wilde Ganzen.

Schroom niet om contact met ons op te nemen via info@zuluaid.nl en ons uit te nodigen voor een gesprek over de mogelijkheden van samenwerking. Of steun met een donatie. De strijd tegen HIV en Aids gaat door en moet gewonnen worden.

Het virus de wereld uit dat is ook ons doel. Doe mee!

1 december 2017 – Wereld Aids dag! Dus toch, vier de vorderingen, vier het leven!

Namens het bestuur van Stichting Zulu Aid

Henk van der Hoek. secretaris