Projecten

Het Hillcrest Aids Centre voert verschillende projecten uit zodanig dat op de diverse vragen tot ondersteuning vanuit  de mensen een antwoord kan worden gegeven. Dit varieert van scholing, advies en training tot zorg en stervensbegeleiding. Het centrum kijkt naar de individuele situaties en probeert een persoonlijk pakket van zorg en training aan te bieden.

Projecten die door het Hillcrest Aids Centre  uitgevoerd worden zijn o.a.:

» Scholing en bewustwordingsprogramma’s in de gemeenschappen
Deze projecten worden thuis en op scholen gegeven.

» Advisering en HIV/Aids testen
Testen worden vrijwillig aangevraagd waarna patiënten worden begeleid en geadviseerd.

» Thuiszorg
Verpleegsters zijn actief in de verschillende gemeenschappen thuis.

» Hospice – voor stervensbegeleiding en respijt
In het centrum is ruimte voor terminale patiënten die geen thuis of zorg hebben en op een waardige manier omgeven door goede zorg en liefde kunnen sterven. Door deze goede zorg gaat de helft van de patiënten zelfs weer voor een periode naar huis.

» Voedselbanken
Deze programma’s zijn voor mensen in crisis en niet om afhankelijkheid te creëren. Meestal duurt een persoonlijk programma ca. 6 maanden, waarna de persoon via een inkomensproject begeleid wordt naar zelfstandigheid en waardigheid.

» Inkomens genererende projecten
Mensen die leven met HIV/Aids en naaste betrokkenen worden begeleid en ondersteund door zelfvoorzienend te worden. Hierdoor groeit hun zelfvertrouwen en wordt hun menswaardigheid en zelfrespect versterkt. Tevens geeft het voor hun familie hoop op een toekomst, hoe gering ook. Door hun producten te verkopen via het Hillcrest Aids Centre verdienen zij een inkomen voor zichzelf en de familie.

» Groentetuin projecten
Door het lesgeven in en ontwikkelen van kleinschalige groentetuinprojecten worden groentes verbouwd voor eigen gebruik of voor de verkoop zodat deze voor inkomen zorgt.

» Schoolgeld projecten
Het werven van schoolfondsen ten behoeve van kinderen die leven met HIV en Aids.

» Begrafenisfonds
Het werven van fondsen ten behoeve van het uitvoeren van een menswaardige begrafenis voor die families en personen die geen geld hiervoor hebben.