Missie & Ontstaan

Gelegen in de vallei van de Duizend Heuvels, nabij de hoofdstad Durban in de provincie KwaZulu-Natal, Zuid Afrika is het Hillcrest Aids Centre Trust actief.

Het Hillcrest Aids Centre Trust is een lokale “non profit” organisatie die op een holistische wijze zorg wil bieden aan de mensen die leven met HIV/Aids en/of mensen waarvan de familieleden besmet zijn met het virus.

De missie van het Hillcrest Aids Centre is onvoorwaardelijke liefde geven door middel het aanbieden van praktische en duurzame zorg.

Het Hillcrest Aids Centre Trust is ontstaan in 1991 doordat Dominee Niel Oosthuizen van de lokale Hillcrest Methodisten kerk, een praktisch antwoord wilde bieden aan de grote bedreigingen van het oprukkende HIV/Aids pandemie in zijn gemeenschap.

Het project werd (en wordt) uitgevoerd door vrijwilligers en professionele krachten. Vooral in het begin was het gericht op geven van onderwijs en professioneel advies.

Door de grote behoefte aan zorg groeide het project uit tot een “non profit organisatie” die verschillende activiteiten ontplooide.

Thans biedt het Hillcrest Aids Centre steun, advies en zorg aan mensen ongeacht ras of geloof op een holistische wijze. Op deze manier worden verschillende projecten uitgevoerd (zie projecten).

 

 

 

KwaZulu Dorpen
Ziekenhuis
KwaZulu Natal