Ester Sibisi

Ester Sibisi is een 58 jarige moeder van vier kinderen, die ook zorgt voor haar klein-kinderen. Ze geeft ze eten en kleding. Ester kwam naar het Hillcrest Aids Centre voor informatie over het verbouwen van groente. Ester had toen geen inkomen en kon wel met kralen werken. Ze ging meedoen met het Woza Moya project en ze leerde Little Travellers te maken. Ze wil groeien als handwerkster en geniet ervan haar kennis te delen met anderen en ook te leren van anderen.

Ester is een spirituele vrouw. Ze krijgt kracht van haar kralenwerk en weet dat haar werk een positieve invloed op haar leven heeft. Als ze een Little Traveller ziet, krijgt ze een lach op haar gezicht. Alles wat ze nu bereikt heeft, heeft ze te danken aan het maken van de Little Travellers. Ze heeft een huis kunnen bouwen voor haar kinderen.

Ester geniet van de creatieve vrijheid, die ze heeft gekregen. Ze heeft de supporter met de Zuid Afrikaanse vlag ontworpen voor het WK voetbal 2010 in Zuid Afrika en heeft ook supporters ontworpen voor andere landen.

”Little Travellers” hebben een grote invloed op haar leven. Naast het maken van Little Travellers verbouwt ze groente en gaat ze naar de kerk.